Jag som driver Eldsjäl heter Romy Ehnert och traditionellt mathantverk ligger mig mycket varmt om hjärtat. Jag har en bakgrund som vinodlare och sommelier och allt som jäser och bubblar tycker jag är spännande!
Du kanske undrar varför jag valde just namnet ”Eldsjäl”. Faktum är att jag funderade rätt länge över ett ord eller ett namn som sammanfattar och  speglar det jag gör. Eldsjäl. Inget annat ord hade kunnat passa bättre!

 

Jag brinner för gammalt mathantverk, regionala råvaror och mat & dryck från småskalig produktion. Livsmedel som är tillverkade från grunden med råvaror som kommer från trakten där jag bor. Inget fusk. Inga konstigheter.
Min önskan är att ”gnistan hoppar över” på mina deltagare och gäster och att jag kan bidra till en förståelse om värdet som ligger i mathantverk, traditioner och närproducerade råvaror.
De lokala producenterna jag samarbetar med lägger ner mycket tid och kunskap i sitt arbete. Med respekt för djur och natur skapas en hållbar livsmedelsproduktion som idag är viktigare än någonsin och där kvalité står i fokus istället för kvantitet. Eldsjälar som jag, som älskar det de gör.

Tradition är inte att dyrka askan utan att hålla elden vid liv.

Jean Jaurès